Habula, Čalić, Skočir, Steržaj in Gregorič kmalu prvič na odru brez električnih kitar.
mimi inhof
Čet, 5.11.2020 13:07
In hkrati bo to sploh prvi v popolnoma akustični različici

Osrednji nastopajoči jubilejnih Izštekanih bodo letos Big Foot Mama, ki se 1. decembra prvič prestavljajo v akustični izdaji. Oddaja tokrat ne bo izvedena pred občinstvom, bo pa seveda šla neposredno v radijski in spletni eter. Koncert bo za poznejše predvajanje posnela tudi RTV Slovenija. »Za nastop pripravljamo nove aranžmaje in skladbe zvenijo precej drugače kot smo jih vajeni,« pravi Alen Steržaj, basist in avtor večine skladb BFM. »Ne bomo le zamenjali električnih inštrumentov za akustične, sam bom prvič v javnosti odigral ukulele bas, ki sem si ga sposodil pri Janiju Hacetu in moram povedati, da ima navdušujoč groovie zvok. Pri drugem kolegu iz Zagreba sem si sposodil električen kontrabas, ki ga tudi prej nikoli nisem igral.« Po trenutnem načrtu bo repertoar vključeval dvanajst ali trinajst skladb, prihodnje leto naj bi sledila akustična turneja po Sloveniji.

»Modeli iz obstoječih komadov delajo novo glasbo«

Voditelj Izštekanih Jure Longyka je navdušen: »BFM so se leta 1999 med gostovanjem v Izštekanih akustičnemu izzivu ognili s preoblečenim električnim repertoarjem. Na prvih vajah, ki sem jih obiskal za letošnjo oddajo, mi je postalo jasno: modeli iz obstoječih komadov delajo – novo glasbo.«

Avdio posnetek bo prihodnje leto izdan na CDju in mogoče na vinilni plošči. Že nekaj časa se premleva ideja, da bi celotna diskografija benda v prečiščeni različici prvič izšla na vinilnem formatu. »To je sicer navdušujoča misel, a odločitev še ni dokončno sprejeta,« dodaja Steržaj.

Big Footi letos niso odigrali enega samega nastopa, zadnjič so na odru stali 31. decembra lani, za letos so načrtovali velik koncert v Stožicah ob tridesetletnici delovanja skupine, a so ga še pred poletjem prestavili v oktober 2021.

Starejše novice