»Nov album izide, ko se bo nabralo dovolj singlov, nikamor se mi ne mudi,« pravi Gušti (foto: Nika).
mimi inhof
Sre, 5.5.2021 11:00
Glasbeno vračanje v romantična osemdeseta.

Miha Guštin – Gušti je objavil šesto skladbo, v kateri se pojavlja v vlogi osrednjega vokalista. Ne vem močno diši po osemdesetih, mogoče še najbolj med vsemi singli, ki jih je objavil v zadnjih petih letih.

»Odraščal sem v tistih letih in precej logično je, da me zanaša v tisto obdobje. Tudi producent Zmago Šmon Zed je 'otrok' tistega časa in prijatelji mi tudi sami omenijo, da jih skladba spominja na pop tiste ere. Verjetno imajo prav,« pravi in dodaja, da lirično želel opisati situacije, ko eden od partnerjev v zvezi nekaj pove ali naredi, ne vedoč, da se tem razjezi ali prizadene ljubljeno osebo.

Nekdanji kitarist in avtor najuspešnejših skladb Big Foot Mame, je pod več desetletju rock'n'rolla pred skoraj dvajsetimi leti zaplaval v mirnejše vode pop produkcije. 

Po treh albumih posnetih z različnimi vokalistkami - z eno od gostij na prvi plošči Dolce Vita Polono Kasal je nato posnel album GP, na tretji Naša stvar je na vokalih gostovala hrvaška pevka Ema Gagro, pred leti odločil, da sam prevzame osrednjo pozicijo za mikrofonom.

Ne vem je že šesti singel, ki ga je sam odpel in ko se bo skladb nabralo dovolj, bodo izšle na četrtem albumu.

»Prej ali slej bo album izdan, a sem pazljiv, tile časi mogoče niso najbolj optimalni za izdajo plošč. Nikamor se mi ne mudi,« pravi.

 

V bendu z MRFY, s Tomijem Megličem poleti znova na odre

Za poletne mesece pripravlja povratek na odre. Zamenjal je dolgoletni spremljevalni bend in ima zdaj novega: tokrat ga spremljajo MRFY oziroma trije člani popularne zasedbe: Tomaž Zupančič na kitari, Rok Klobučar za bobni, basira pa njihov nekdanji član Domen Bohte.

Po uspešni lanskoletni seriji akustičnih koncertov 1 na 1 s Tomijem Megličem iz Siddharte, bosta letos znova nastopala.

»Nekaj datumov že imamo rezerviranih, a še niso uradno objavljeni, saj čakamo na nadaljna navodila glede izvedbe koncertov in drugih prireditev,« še dodaja.

Starejše novice