Ljubljanainfo
Pon, 20.12.2021 15:25
Danes bo na sporedu zadnja oddaja letošnje Kmetije, nam pa je že sedaj uspelo izvedeti, kdo je v žep pospravil glavno nagrado oziroma 50 tisoč evrov.

Po 70 oddajah se bo z razglasitvijo zmagovalca na slovenskih televizijah tudi uradno zaključila Kmetija, eden najbolj gledanih resničnostnih šovov pri nas.

Po tem, ko se je v boj za glavno nagrado podalo dvajset tekmovalcev, so na koncu ostali le še trije, in sicer Karin Lipovnik, Mariborčanka Nina Radi in Tilen Brglez iz Rogaške Slatine.

Sprva se trije superfinalisti pomerijo v znanju, kjer pri odgovarjanju na vprašanja najmanj o kmečkem življenju napak naredi Karin in si pri tem pribori manjšo prednost pred tekmecema. 

V zadnjem boju za glavno nagrado pa se superfinalisti pomerijo v zahtevnem poligonu, na katerem si morajo prislužiti tri ključe, ki odpirajo vrata do glavne nagrade. Pri tem poligon vključuje zahtevno odvijanje vrvi, spretno lovljenje ključa s palico, prenašanje vode preko migajoče brvi ter sestavljanje grede.

Že skoraj na samem začetku je obupala Mariborčanka Nina Radi, ki je neuspešno odvijala vrv, tako, da sta se med sabo udarila Karin in Tilen.

Kljub manjši prednosti je na koncu najuspešneje poligon premagal prav Tilen in si tako prislužil končno nagrado ter se s tem zavihtel na zmagovalni oder.

Kljub temu da se je Kmetija zaključila, pa produkcijska ekipa že išče nove tekmovalce za naslednjo sezono resničnostnega šova.

Starejše novice