Joker Out na odru Cvetličarne, 20. oktober 2021 (foto: Mimi Inhof).
mimi inhof
Čet, 21.10.2021 16:00
Mlada slovenska zasedba je izid prvenca Umazane misli pospremila z dvema razprodanima koncertoma.

Joker Out so z zamikom leta in pol končno izvedli promocijski koncert ob izidu (prav tako leto in pol zamaknjenega) prvenca Umazane misli.

V zadnjih mesecih je njihova popularnost eksplodirala do te mere, da so Cvetličarno razprodali dvakrat, nocoj stopijo na oder še drugič.

Umazane misli burkajo domišljijo

Umazane misli, ki jih je producentsko zloščil Žare Pak, so izšle na CD formatu dva dni pred prvim koncertom (na predvajalnih platformah nekaj dni prej), a občinstvo je na koncert prišlo že pripravljeno, da skupaj z bendom glasno prepeva uspešnice, ki na YouTube dosegajo za slovensko tržišče precej impresivne številke predvajanj.

Ko se je bend pojavil na odru malo pred pol deseto, je Cvetličarna vzvalovila in že z uvodno skladbo Gola glasno prepevalo s petimi mladci v nekoliko prevelikih suknjičih na odru.

Če je bend bil nervozen, se to ni dalo opaziti, nastop so oddelali suvereno in navdušujoč odziv zvečine mlade publike je njihovo samozavest samo utrjeval. Če se je pevec Bojan Cvjetičanin približal in sklonil proti prvim vrstam, je kričanje odmevalo tudi na balkonih, če je publiko nagovoril, je vsak njegov stavek sprožil podoben odziv.

Med uro in pol trajajočim nastopom so tako izvedli celotni prvenec, eno čisto novo skladbo in gostili nekaj starejših stanovskih kolegov, med drugim Hamota, Omarja Naberja, ki je eden najzgodnejših podpornikov benda in so mu se tokrat zahvalili s skupno izvedbo njegove Vse, kar si želiš in seveda Grege Skočirja iz Big Foot Mame.

Kirtarist Kris Guštin je sin Mihe Guština Guštija, nekdanjega kitarista in večinskega avtorja starejšega repertoarja BFM. Izvedba Led s severa je tako izpadla kot predaja glasbene muze iz starejše na mlajšo generacijo.

Oba videja spodaj.

Po uradnem zaključku se je bend nepričakovano še enkrat vrnil na oder z vnovično izvedbo Gola, saj jih publika enostavno ni želela spustiti z odra.

Kako popularni so trenutno mladi glasbeniki, je po koncertu verjetno še najbolje orisala konkretna gneča na terasi Cvetličarne, kjer so dolgo podpisovali albume in se fotkali s poslušalci.

Starejše novice