Slika je simbolična.
Ljubljanainfo
Pon, 10.7.2023 17:30
Priljubljen oglasni spletni portal Bolha.com je objavil podatke o najbolj pogostih iskanjih.

Ena od zavez za ohranitev okolja je tudi kupovanje rabljenih izdelkov, ki doživlja velik razcvet. Med njimi prednjači nakupovanje rabljenih izdelkov po spletu, raziskava iz leta 2022, ki so jo naredili na Statistika.com, je pokazala, da kar štirje od desetih potrošnikov kupujejo rabljeno blago.

Na Bolha.com so letos v prvi polovici leta zabeležili 30.258.138 obiskovalcev, kar je 12 odstotkov več kot leto prej.

Iskanje energentov zelo priljubljeno

Na najbolj iskane izdelke prvega polletja je vplivala tudi energetska kriza in z njo naraščajoče cene kuriv. Iskanje energentov se je povzpelo med najbolj iskane izdelke.

»V prvi polovici letošnjega leta smo zabeležili skoraj dvakrat več iskanj ključne besede peleti kot v enakem obdobju lani,« poročajo pri našem največjem spletnem oglasniku.

Rudarjenje kriptovalut je v zatonu

Kriptomaniji, ki je zajela ves svet, smo se pridružili tudi Slovenci in med pandemijo covida-19 pospešeno kupovali opremo za rudarjenje.

Samo za ključno besedno zvezo »mining rig« je bilo na Bolha.com v letu 2021 skoraj 950 odstotkov več iskanj kot v 2020, za »rig« 884 odstotkov več in za »mining« 556 odstotkov več.

V 2023 pa rudarjenje kriptovalut ni več tako dobičkonosno kot v preteklosti, kar se odraža tudi pri iskanjih na Bolha.com. »Iskalni nizi za ključne besede mining rig, rig in mining so padli tudi za 80 odstotkov glede na prvo polovico lanskega leta,« so povedali pri Bolha.com.

Več kot 3600 iskanj za karte za Iron Maiden

Ob lanskem sproščanju ukrepov za preprečevanje širjenja bolezni covid-19 so pri Bolha.com opazili skoraj 600-odstotno porast iskanja vstopnic in kart za različne dogodke.

Zanimanja za vstopnice za tekme in koncerte je še zmeraj veliko − letos je bilo kar 3652 iskanj za ključno besedo »iron maiden«, saj je legendarna britanska skupina imela v maju koncert v Stožicah.

Starejše novice