Foto: Mediaspeed
Ljubljanainfo
Tor, 27.7.2021 11:50
Po olimpijskem bronu Tadeja Pogačarja in zlatu Benjamina Savška je za nov slovenski uspeh na poletnih olimpijskih igrah v Tokiu poskrbela judoistka Tina Trstenjak, ki si je v kategoriji do 63 kilogramov prislužila srebro.

Peti dan poletnih olimpijskih iger bodo v Tokiu podelili 22 kompletov odličij, med drugim bo medaljo prejela tudi Slovenka Tina Trstenjak, ki si je v judu, v kategoriji do 63 kilogramov, prislužila srebro.

Trstenjakova je na Japonsko prišla z željo po medalji, pri čemer že ima izkušnje pri njihovem osvajanju izpred petih let, ko si je v Riu de Janeiru prislužila zlato.

Slovenska olimpijka je v prvem krogu po 6:14 minute oziroma 2:14 minute dodatnega boja za zlato točko ugnala Južnokorejko Heeju Han. Trstenjakova je bila zelo tudi suverena v drugem krogu, ko je ugnala Španko Cristino Cabana Perez. Kljub začetni kazni sta ji v zadnji minuti boja uspela dva vazarija, kar je avtomatično pomenilo zmago.

V četrtfinalu je v podaljšku premagala Anriquelis Barrios iz Venezuele, v polfinalu Italijanko Mario Centracchio, v finalu pa je v podaljšku bila močnejša Francozinja Clarisse Agbegnenou.

Starejše novice