Foto: Loris Cipot/fotolens.si
Peter Dominko
Čet, 31.8.2023 18:55
Nogometaši Olimpije v Bakuju igrajo povratno tekmo za preboj v skupinski del UEFA Evropske lige. Prenos tekme s Qarabagom je napovedala TV Slovenija, ki pa se je malce pred 18. uro opravičila, da prenosa ne bo. Zakaj?

Slovenski prvaki so si z izločitvijo bolgarskega Ludogorca že zagotovili evropsko jesen, od tekme s Qarabagom pa bo odvisno, če bodo Ljubljančani igrali v UEFA Evropski ligi ali UEFA Evropski konferenčni ligi.

Povratna tekma Qarabaga in Olimpije se je v azerbajdžanskem Bakuju pričela ob 18. uri po slovenskem času, pristaši zeleno-belih pa so pričakovali, da si bodo tekmo ogledali v prenosu na drugem programu TV Slovenija.

Nekaj minut pred 18. uro pa so televizijske gledalce pričakali prizori odbojkarske tekme med Belgijo in Srbijo, na spletni strani nacionalnei televizije pa so pojasnili, zakaj je prišlo do zapleta.

»Prenosa tekme iz Bakuja na TV SLO 2 žal ne bo. Azerbajdžanska vlada namreč ne dovoli, da signal s tekme pride v Slovenijo, potem ko je bil prenos prve tekme (prejšnji teden v Stožicah) v Azerbajdžanu moten oziroma tekme niso prenašali v celoti.

To se je zgodilo zato, ker se je Sportklub z eno od televizijskih postaj v Azerbajdžanu neupravičeno dogovoril za izmenjavo signala, česar ne bi smel storiti, saj ni imel pravic za ta prenos.

Ko so ugotovili, da Sportklub sploh nima pravice za prenos, so prenos sredi drugega polčasa prekinili. Azerbajdžanska vlada je zdaj kaznovala agencijo Playbook International, ki je pridobila pravice za Slovenijo za današnjo tekmo v Bakuju in s katero je imela TV Slovenija podpisano pogodbo,« so zapisali pri nacionalni televiziji.

Po polovici povratnega dvoboja je izid 1:1, gostitelji so povedli z enajstmetrovko Turala Bayramova, domačo prednost pa je v 36. minuti izničil Diogo Pinto.

Starejše novice