Foto: Jure Banfi
Ljubljanainfo
Čet, 31.8.2023 17:44
V Olimpiji so se pred dnevi v zameno za dvomilijonsko odškodnino poslovili od Svita Sešlarja, že danes pa bi lahko v zmajevem gnezdu predstavili dosedanjega člana Aluminija Marka Bresta.

V Sloveniji se z današnjim dnem zaključuje poletno prestopno obdobje, pred evropsko jesenjo pa so najbolj aktivni pri Olimpiji.

Zmaji so pred dnevi za dobra dva milijona evrov prodali Svita Sešlarja, ki je postal član turškega drugoligaša Eyüpsporja, včeraj pa so se okrepili z 21-letnim albanskim napadalcem Redijem Kaso. Vse kaže, da državni prvaki še niso zaključili s kadrovanjem.

Dres Olimpije bi si lahko že danes oblekel dosedanji nogometaš Aluminija Marko Brest. Mariborčan je po informacijah Ptujinfo vodstvo prvoligaša iz Kidričevega že včeraj obvestil, da bo nogometno kariero nadaljeval v Stožicah.

Aluminij je tako praktično v izdihljajih prestopnega obdobja izkoristil še zadnjo pravo možnost, da s prodajo Bresta tudi nekaj zasluži, saj nogometašu po koncu sezone poteče pogodba. So pa rdeči po kapetanu Niku Marinšku tako prodali - govorice omenjajo 200 tisoč evrov - še enega od vidnih adutov prejšnje drugoligaške sezone.

Nazadnje ga je snubil tudi dunajski Rapid

Enaindvajsetletnega krilnega napadalca se je v teh dneh povezovalo tudi z dunajskim Rapidom, s katerim so Kidričani že poslovali pred leti, ko so v Avstrijo prodali Dejana Petroviča.

Ljubljančani so bili očitno bolj prepričljivi, morda tudi zaradi nastopov v skupinskem delu enega od evropskih pokalov. Čeprav so govorice omenjale tudi zanimanje Maribora, naj vijoličasti za bivšega upa mladinske šole ne bi poslali uradne ponudbe, čeprav ga je Damir Krznar še pred dnevi javno označil kot zanimivega igralca.

Tik pred začetkom letošnje sezone se je zdelo, da se bo mladi reprezentant Slovenije, pridružil Celju. Do tega na koncu ni prišlo, saj je Romana Pilipčuka, ki si je želel Bresta v svojem moštvu, na klopi grofov zamenjal Albert Riera.

Čeprav je selitev v knežje mesto padla v vodo, to poleti ni ustavilo enega od junakov vrnitve Kidričanov med prvoligaše. Štajerec je odločno zakorakal v novo sezono, na petih prvoligaških preizkušnjah pa se je ob asistenci že dvakrat vpisal tudi med strelce. V četrtem krogu prvenstva je zatresel tudi mrežo Olimpije.

Po poročanju Planet nogometa se bo Olimpiji v kratkem pridružil tudi srbski osrednji branilec Marko Mijailović, ki je v domačem prvenstvu odigral že 149 tekem. Bodo kadrovali tudi Kidričani?

Robert Pevnik, trener Aluminija, po zadnji tekmi z Muro ni skrival, da si želi v ekipi videti še enega napadalca.

Starejše novice