Foto: FB/Tenis Slovenija
Ljubljanainfo
Čet, 14.9.2023 11:07
Seznam zapletov z organizacijo mednarodnega teniškega turnirja za ženske v Ljubljani se vztrajno daljša.

Organizacija večjega mednarodnega teniškega turnirja se izkazuje za vse prej kot mačjio kašelj; sagi s samo lokacijo dvobojev v Ljubljani kar ni in ni videti konca.

Potem, ko je organizatorjem včeraj po odpadlem prvem in drugem tekmovalnem dnevu na» elitni« lokaciji na Trgu republike vendarle uspelo utrditi igralno podlago do te mere, da so včeraj na Areni Mima Jauševec izpeljali dva dvoboja (enega v posamični konkurenci, ko je Hrvatica Lucija Čirić Baragarić izločila drugo nosilko turnirja Aliono Bolsovo, in tekmo v konkurenci dvojic, ko sta se od tekmovanja poslovili Slovenki v navezi Ela Nala Milić in Nina Potočnik), so se pojavile nove težave. 

Med dvobojem dvojic so morali pristojni na osrednjem igrišču že večkrat posredovati s teptanjem še vedno premehke peščene podlage. 

Po koncu tekmovalnega dogajanja je včeraj sledil sestanek organizatorjev in nadzornice ženske mednarodne teniške zveze, po katerem je v večernih urah postalo jasno, da se bodo četrtkovi dvoboji znova odvijali zgolj v Tivoliju.

»Zaradi slabe vremenske napovedi se je WTA odločila, da bodo vsi četrtkovi dvoboji potekali v Tivoliju,« so zapisali v Tenis Slovenija.

Teniški spektakel tako iz dneva v dan žal izgublja svoj sijaj.

Starejše novice