Ljubljanainfo
Čet, 21.9.2023 16:30
Sodobna, inovativna trgovina brez registrskih blagajn in skeniranja artiklov je popolnoma prilagojena kupcem, svoja vrata pa je odprla 20. septembra v Zagrebu.

Konzum je včeraj v Zagrebu odprl prvo pametno živilsko trgovino imenovano 'Konzum SMART', s katero želijo doseči še boljšo in enostavnejšo nakupovalno izkušnjo.

Za kaj gre?

Pametna trgovina 'Konzum SMART' omogoča nakup izdelkov s pomočjo mobilne aplikacije

Gre za pametno prodajalno, ki vsebuje identične živilske izdelke kot običajne trgovine Konzum, le da nima običajnih blagajn in običajne nakupovalne izkušnje. Izdelke v tej trgovini stranke kupijo na izredno sodoben način, s pomočjo mobilne aplikacije in QR kod.

Kupci torej vstopijo v 'Konzum SMART', skenirajo QR kodo iz Konzumove mobilne aplikacije, vzamejo želene artikle s police in preprosto odidejo ven. Plačilo kupljenih artiklov pa je nato avtomatsko izvedeno preko računa debetne ali kreditne kartice, ki ga kupec vnese v aplikacijo ter račun poslan v aplikacijo in na e-pošto.

Nakupovalna izkušnja hitrejša in prijetnejša

Prednost tovrstne trgovine je, kot poudarjajo v podjetju Konzum, da omogoča enostavno in prijetno nakupovanje izdelkov, brez gneče in čakanja, sistem preko aplikacije pa je kot 'digitalna denarnica' in omogoča kupcem vseh generacij Premium nakupovalno izkušnjo.

»Z odprtjem prve 'SMART' trgovine v jugovzhodni Evropi izkazujemo, da je Konzum vodilni v trendih in inovacijah. Da bi ostali nesporni vodilni na trgu in prva izbira za zaposlene in kupce, nenehno vlagamo v posodabljanje naše maloprodajne mreže, vključno s povsem novimi koncepti, kot je 'Konzum SMART'. Z vsakim novim tehnološkim korakom postaja Konzum sinonim za sodoben način nakupovanja za vso družino,« je povedal Zoran Mitreski, izvršni direktor Fortenova Retail Group in predsednik uprave Konzuma.

»To je le še en korak naprej v digitalizaciji Konzumovega poslovanja. Tehnologija, uporabljena pri tem konceptu trgovine, temelji na računalniškem vidu za prepoznavanje, prostor pa pokriva 150 kamer, s pomočjo katerih lahko spremljamo, katere artikle je kupec vzel s police in zaračunamo le tiste, ki jih je dejansko vzel s seboj iz trgovine.

Cilj je bil kupcem omogočiti hitrejši in enostavnejši nakup,« je dodal Jozo Džakula, direktor sektorja IT v Konzumu.

V podjetju Konzum ob tem poudarjajo še, da ostajajo usmerjeni v domačo, svežo in zdravo hrano ter kakovostno storitev, zato bodo kupci v novi trgovini 'Konzum SMART' lahko izbirali živila, higieno in gospodinjske pripomočke iz bogate ponudbe z več kot 1700 artikli široke uporabe.

Prav tako bodo še naprej iskali tovrstne inovacije, s katerimi bi lahko svojim strankam še bolj poenostavili in izboljšali nakupovalno izkušnjo.

Starejše novice