Slika je simbolična. / Foto: Bobo
Ljubljanainfo
Sre, 15.2.2023 09:46
Skupina devetih oseb je v celjskem gostinskem lokalu napadla varnostnike lokala.

V mesecu januarju so v enem od celjskih gostinskih lokalov policisti obravnavali primer, ko je v večernih urah, skupina devetih oseb napadla varnostnike gostinskega lokala. 

Skupina je varnostnikom grozila in jih tudi poškodovala. Prav tako so poškodovali tudi inventar na terasi gostinskega lokala.

Dva osumljena tudi ropa

Pretekli teden so policisti na dveh lokacijah v Celju opravili hišne preiskave pri osumljenih. 

Zasegli so več palic za napad, bokser, pištoli z naboji ter več električnih vodnikov, za katere obstaja sum, da so bili pridobljeni s kaznivim dejanjem.

Omenjeni so osumljeni tudi, da so konec oktobra lani na terasi gostinskega lokala v Celju napadli in hudo poškodovali 30-letnega moškega, dva od njih sta osumljena še ropa v mesecu novembru, ko sta na Mariborski cesti v Celju napadla 23-letnega moškega ter mu ukradla denarnico.

Osem oseb kazensko ovadili

Zaradi suma storitve kaznivih dejanj nasilništvo, poškodovanje tuje stvari, grožnje, rop ter sodelovanje v skupini, ki stori kaznivo dejanje, so osem oseb kazensko ovadili. 

Štirim osumljenim, starim 20, 21, 49 in 50 let, ki so državljani Slovenije, Bosne in Hercegovine in Srbije, so za čas nujnih preiskovalnih dejanj odvzeli prostost, dva od njih pa privedli k preiskovalnemu sodniku ter zanju predlagali tudi ukrep izgona tujca iz države.

Starejše novice