Slika je simbolična.
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Čet, 20.4.2023 10:21
Mestna občina Ljubljana bo gradila novo enoto vrtca Galjevica, a se pojavljajo pomisleki glede lokacije.

Mestna občina Ljubljana predvideva širitev vrtca Galjevica ob obstoječi enoti, na travniku dvorane Krim.

S tem pa se ne strinjajo nekateri starši - prepričani so, da bodo enote vrtca na enem območju preveč nasičene, poleg tega pa bodo z gradnjo otroci s tega območja izgubili dragoceno zeleno površino.

Na servis Pobude meščanov mestne občine je tako prispela pritožba, ki se glasi tako:

»Pozdravljeni, seznanjeni smo bili, da se bo na travniku dvorane Krim gradila nova enota vrtca Galjevica. To bo pomenilo, da bodo v radiju 500 kvadratnih metrov enote vrtca. Bolj smiselno bi bilo eno enoto postaviti na del Rudnika v okolici Supernove in s tem olajšati pot staršem iz tistega dela.

Žal nam je tudi, da bi z novo enoto izgubili dragocen travnik, kjer se sedaj lahko igrajo naši otroci (igrišč na tem območju tako ali tako praktično ni). Prosim, če se da razmisliti o drugi lokaciji nove enote. Hvala!«

Novogradnja bo zagotavljala tudi odprte površine za druženje in aktivnosti na prostem

Iz Službe za razvojne projekte in investicije mestne občine odgovarjajo, da predvidena širitev vrtca Galjevica ob obstoječi enoti dopolnjuje in se povezuje z že vzpostavljenimi kapacitetami vrtca, prostorsko pa je oblikovana na način, da zagotavlja nove odprte površine za druženje in aktivnosti na prostem tudi za okoliške stanovalce.

Na vzhodni strani območja so tako predvideni prostor za počitek in druženje, tobogani in ostala igrišča, v načrtu pa je tudi novi projekt ureditve severnega dela prostora pred dvorano Krim, kjer predvidevajo izvedbo novega športnega igrišča ter dodatnih športnih površin za potrebe šole in širše okolice.

S tem bodo celovito uredili in zaokrožili namembnost tega dela Galjevice.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice