Vir: MOL
Ljubljanainfo
Sre, 29.5.2024 14:29
Poslikava predstavlja preplet obrazov različnih spolov, nacionalnosti, starosti in kultur, ki nakazuje nepogrešljivo in nujno prisotnost strpnosti, sočutja in solidarnosti pri doseganju medsebojnega razumevanja, spoštovanja in miroljubnega sobivanja.

Pred časom smo poročali, da je igralka Nina Ivanič nadvse ponosna mama. Beseda je tekla o njenem sinu Luki Repu, ki se je, tako kot mama, odločil za umetniške vode.

Vir: MOL

Študent Akademije za likovno umetnost je bil namreč izbran na posebnem natečaju Mestne občine Ljubljana, Mladih zmajev in veleposlaništvo Zvezne republike Nemčije Ljubljana, in sicer je bil izbran za poslikavo skulpture medveda v sklopu mednarodne razstave The United Buddy Bears, Umetnost strpnosti.

Projekt je berlinska iniciativa, ki je s svojo razstavo do sedaj gostovala v 34 mestih po svetu. Razstavo sestavlja 146 individualno poslikanih skulptur medveda v naravni velikosti, vsakega je poslikal umetnik ali umetnica iz ene države.

Vir: MOL

Kako bo izgledal slovenski, bodo razkrili danes ob 18. uri na Trgu republike. 

Rep je namignil, da poslikava predstavlja preplet obrazov različnih spolov, nacionalnosti, starosti in kultur, ki nakazuje nepogrešljivo in nujno prisotnost strpnosti, sočutja in solidarnosti pri doseganju medsebojnega razumevanja, spoštovanja in miroljubnega sobivanja.

Od danes pa do 17. julija bo tako na Trgu republike z roko v roki stalo 145 medvedov, ki simbolizirajo vizijo miroljubnega sveta prihodnosti.

»Vsak medved predstavlja prebivalce držav in njihovo kulturo, ne pa tudi političnih sistemov,« so sporočili z Mestne občine Ljubljana.

Starejše novice