Foto: Branka Keser
Profile picture for user Patricija Fašalek P. F.
Ustvarjeno dne
Pet, 29.7.2022 14:00
Tako so v Kinu Šiška izvedli koncertni cikel Re_humanizacija.

Od 26. do 28. julija je v Kinu Šiška potekala prva letošnja izvedba koncertnega cikla Re_humanizacija. Gre za koncertni cikel, ki predstavlja nova glasbena, multimedijska, glasbeno-scenska dela mladih slovenskih ustvarjalcev.

»Posebnost teh koncertnih ciklov je v tem, da ansambel uveljavljenih glasbenikov izvede dela neuveljavljenih mlajših avtorjev, končna umetniška forma pa se oblikuje skozi proces ustvarjanja skupnega dela,« se glasi opis dogodka.

Vstop na vse koncerte je bil brezplačen.

Foto: Branka Keser
Foto: Branka Keser
Foto: Branka Keser
Foto: Branka Keser

Spoznajmo ustvarjalce …

Avtor v rezidenci je bil kitarist Tobija Hudnik, rezidenčni ansambel pa so sestavljali: Tilen Lebar (saksofon), Urban Megušar (violončelo), Petra Vidmar (tolkala), Urška Rihtaršič (harfa), Weronyka Partika (saksofon) in Gašper Livk (kontrabas). Mentor je bil umetnik Marko Košnik.

Cikel je nastal z namenom spodbujanja naprednih, na glasbenih in zvočnih temeljih vzpostavljenih »medijev«, ki imajo kot taki specifično umetniške, teoretične in tudi širše družbene potenciale, pravi Kino Šiška. 

Re_humanizacija je projekt Inštituta .abeceda in poteka v koprodukciji s Kinom Šiška. 

Foto: Branka Keser
Foto: Branka Keser
Foto: Branka Keser

Nov cikel Re_humanizacije sledi kmalu, in sicer se ga lahko udeležimo od 9. do 11. avgusta.

Avtor v rezidenci bo Samo Vidic, rezidenčni ansambel pa bodo sestavljali: Nejc Grm (harmonika), Gašper Livk (kontrabas), Tilen Lebar (saksofon), Urška Rihtaršič (harfa) in Petra Vidmar (tolkala). Mentor bo Dré A. Hočevar.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice