Vir: Ljubljanska kolesarska mreža
Ustvarjeno dne
Čet, 10.3.2022 18:00
Občan Ljubljane je opozoril na pomanjkljivo vzdrževanje kolesarskih stez. Z njegovim zapisom se strinja tudi Ljubljanska kolesarska mreža. Kaj pravi občina? Kako pogosto pregledujejo stanje kolesarskih poti?

Pred leti je Mestna občina Ljubljana za bolj odprto in preglednejšo komunikacijo z meščankami in meščani vzpostavila interaktivni portal, prek katerega prebivalci pisno sporočajo svoje predloge in zastavljajo vprašanja.

V pobudah meščanov se je na Mestno občino Ljubljana tokrat obrnil meščan, ki ga je zanimalo, kdo preverja prevoznost kolesarskih stez

Mestna občina Ljubljana je na vprašanje odgovorila: »Koncesionar skladno s koncesijsko pogodbo izvaja reden pregled cestišča, pločnikov in kolesarskih stez.«

Občini predlagal reden nadzor koncesionarja

»Kolesarji vemo, da rednega pregleda prav gotovo ni,« se je na odgovor občine odzval meščan: »Kolesarske steze so lahko več mesecev ali let neočiščene, zaraščene, zaprte.«

Občini je zato predlagal reden nadzor koncesionarja, ki po njegovem mnenju dela ne izvaja v sladu s koncesijsko pogodbo. 

Kaj na to pravijo na občini? Pojasnjujejo, da po tehničnih pogojih vzdrževanja cest, ki so del koncesijske pogodbe velja, da se kolesarske steze pregledujejo skupaj s cesto glede na režim pregledov, ki je vzpostavljen na teh cestah glede na njihovo kategorizacijo. 

Ostale kolesarske steze se pregledujejo enkrat tedensko.

Kot pravijo, posamezna vzdrževalna dela in popravila strokovna služba Mestne občine Ljubljana opravlja tudi na pobude meščank in meščanov.

Ljubljanska kolesarska mreža skritizirala neredno pregledovanje kolesarskih stez

Na omenjeno se je odzvala tudi Ljubljanska kolesarska mreža. Na svojem Facebook profilu so delili fotografiji kolesarskih površin na Jurčkovi cesti. 

Kot so zapisali, sta bili fotografiji posneti dva oziroma tri tedne po tem, ko so opozorili, da je kolesarski pas na tem mestu že vsaj dva meseca neprevozen.

»Ni prav kredibilno pojasnjevati visoke standarde preverjanja urejenosti kolesarskih površin, ob tem da v nekaj tednih ne uspeš niti urediti zadev, na katere si eksplicitno opozorjen,« so skritizirali odziv občine. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice