Foto: Pobude meščanov
Ljubljanainfo
Sre, 13.9.2023 16:00
Na portalu Pobude meščanov se je oglasil stanovalec Šiške in opozoril na alarmantne razmere.

Na spletnem portalu Mestne občine Ljubljana Pobude meščanov se je oglasil zaskrbljeni občan, stanujoč v Šiški, ki je opozoril na skrb vzbujajoče razmere pri eni izmed poslovalnic verige Mercator na Celovški 104 (nasproti Kina Šiške).

»Edini Mercator v Ljubljani, ki kopiči odpadno embalažo, tudi živilske proizvode s pretečenim rokom ter organske odpadke, neprodanih živil. Iztekajoče tekočine zaudarjajo, so gojišče glodalcev, miši in podgan.

Kartonsko embalažo kopičijo, istočasno pa na prostoru kadijo in ogorke odmetavajo na tla. Smatram, da embalaža - ni dneva brez minimalno deset vozičkov - predstavlja požarno ogroženost stanovalcev, iztekajoče tekočine in artikli pa potencialno biološko nevarnost za razvoj bolezni. Ukrepajte!«

In kakšen je razlog, da občina zadeve ne uredi?

»Obveščamo vas, da gre za površine, ki so v zasebni lasti, zato občina teh ne more urejati. Če menite, da gre za situacijo, ki je nevarna za zdravje in življenje ljudi, predlagamo, da podate prijavo na zdravstveni inšpektorat

V tovrstnih primerih se torej nikar ne obračajte na občinske službe, temveč naravnost na pristojne inšpekcije.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Tomaz (ni preverjeno)

Ali mestna redarska služba nima pristojnosti opozarjanja na nepravilnosti? Ali celo, v navedenem primeru, oddati prijavo na pristojni inšpekcijski organ? Aja, redarji so samo za "umirjanje" mirujočega prometa 😆.

Starejše novice