Foto: Pobude meščanov
Ljubljanainfo
Čet, 28.9.2023 10:19
Z Mestne občine Ljubljana sporočajo, da določenih površin ne smejo očistiti.

Ni prvič, da pri Ljubljanainfo poročamo o alarmantnem stanju na področju javnih prostorov, ki jih vztrajno onesnažujejo odvisniki od prepovedanih drog v Ljubljani.

Občani že dalj časa opozarjajo na odpadke, ki jih za seboj puščajo narkomani - pa naj gre zgolj za odvržene pločevinke, steklenice in druge »nenevarne« odpadke, ali pa za predmete, ki ogrožajo varnost mimoidočih, kot so na primer uporabljene igle.

Tokrat ni nič drugače; občan je preko spletnega občinskega portala Pobude občanov oddal prošnjo za čiščenje cvetličnih korit v bližini trgovine Mercator na Kotnikovi ulici v središču mesta.

»V svojih odgovorih glede narkomanske problematike vedno navajate, da za to problematiko namenjate sredstva.

Prosim, da ta sredstva namenite za čiščenje znanega zbirališča narkomanov, to je okolice Mercatorja na Kotnikovi in cvetličnih korit.«

A njegova prošnja je bila zavrnjena - na občini pojasnjujejo, da v te površine ne smejo posegati:

»Spoštovani, zahvaljujemo se vam za prejeto pobudo. Predmetna lokacija v pobudi ni v lasti Mestne občine Ljubljana in je Mestna občina Ljubljana ne vzdržuje.«

Komentarji (1)

Magda (ni preverjeno)

Ko sem se živela v Ljubljani, sem na svoje oči videla župana Jankoviča, ki je mlade fante nagovoril, "ko boste pojedli, boste embalažo odvrgli v smetnjak, kajne", očitno danes od "najlepšega mesta na svetu" ostaja samo še želja, stvarnost je daleč od tega.

Starejše novice