Vir: posnetek zaslona
Ljubljanainfo
Sre, 7.12.2022 17:02
V začetku prihodnjega leta prihaja na televizijske ekrane druga sezona kriminalne serije Primeri inšpektorja Vrenka, ki je bila večinoma posneta v Mariboru. Sedaj pa si lahko ogledate prvi napovednik težko pričakovanega nadaljevanja.

Igrani program Televizije Slovenije se pripravlja na predvajanje druge sezone izvirne slovenske detektivske nadaljevanke z imenom Primeri inšpektorja Vrenka, ki so jo večinoma posneli v Mariboru.

Zgodba televizijske serije bazira na kriminalnih knjigah mariborskega pisatelja Avgusta Demšarja, kar je sicer njegov psevdonim. Pravo ime avtorja je Tomaž Zupančič, ki med drugim poučuje likovno pedagogiko na mariborski Pedagoški fakulteti, a je do sedaj spisal že enajst kriminalnih romanov.

Tudi druga sezona je tako osnovana po Demšarjevih knjigah, kjer pa bodo to sezono v ospredju njegovi romani Evropa, Hotel Abazzia in Obsedenosti v času krize

Novo sezono Primerov inšpektorja Vrenka si bodo gledalci na ekranih TV Slovenija lahko premierno ogledali v začetku leta 2023. 

Nova sezona priljubljene nadaljevanke pa bo televizijske gledalce popeljala še globlje v temne in zapletene mehanizme zločinov, ki po zaslugi inšpektorja Vrenka in njegovih sodelavcev ne ostajajo brez kazni.

Najbolje gledana igrana serija na TV Slovenija

V vlogo pronicljivega višjega kriminalističnega inšpektorja Martina Vrenka, ki rešuje nenavadne primere z zanimivimi zapleti, se bo znova prelevil znani slovenski igralec Dario Varga.

Tudi tokrat se mu bo pridružil inšpektorski kolega Brajdič, ki ga igra Lotos Vincenc Šparovec, v prihajajoči sezoni pa jima bo primere skušal pomagati razvozlati novi pomočnik Krajnc, ki ga bo igral Lovro Zafred.

Sicer pa je bila prva sezona nadaljevanke, ki je bila na Televiziji Slovenija predvajana lani, po podatkih nacionalne medijske hiše najbolje gledana igrana serija na TV Slovenija po letu 2000.

Starejše novice