Rebeka Sivka
Sre, 29.12.2021 14:08
Strokovni svet ljubljanske bolnišnice predlaga uvedbo obveznega cepljenja proti koronavirusu.

Zaradi trpljenja bolnikov Strokovni svet Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana predlaga obvezno cepljenje proti koronavirusu

Strokovni svet Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana je danes na izredni seji soglasno sprejel sklep: »Zaradi interesa in trpljenja vseh naših bolnikov (s covidom ali brez), ki traja dve leti in mu ni videti konca, Strokovni svet Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana predlaga uvedbo obveznega cepljenja proti koronavirusu.«

Hojs zaupa stroki

Slovenska tiskovna agencija poroča, da je minister za notranje zadeve Aleš Hojs v okviru novinarske konference o dosežkih predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije danes na vprašanje, če vlada razmišlja o uvedbi obveznega cepljenja proti covidu-19, pojasnil, da je sam seznanjen le s predlogom strokovne skupine za covid-19, ki ga je zasledil v medijih.

Skupina, ki jo vodi infektologinja Mateja Logar, namreč predlaga uvedbo obveznega cepljenja za vse, ki so starejši od 50 let.

Ob tem je Hojs poudaril, da osebno zelo zaupa stroki in da je že v lanskem letu interno zagovarjal uvedbo obveznega cepljenja.

Po njegovem razumevanju pa stroka takrat obveznega cepljenja ni podpirala. »Zdaj so se stvari očitno spremenile, imamo več študij, analiz in znanstvenih dokazov,« je dejal.

Spomnil je, da bi bilo obvezno cepljenje sicer mogoče uvesti že po obstoječem zakonu o nalezljivih boleznih, poroča Slovenska tiskovna agencija. 

Starejše novice