Foto: Aleš Cipot
Ustvarjeno dne
Tor, 30.8.2022 12:28
Iz tabora ŽNK Nona Pomurje Beltinci so v ponedeljkovem večeru sporočili, da Zlatko Gabor ni več trener državnih prvakinj. Bi lahko v kratkem prevzel vodenje ljubljanske Olimpije?

Zlatko Gabor ni več strateg članske ekipe ŽNK Nona Pomurje Beltinci, so včeraj malce pred polnočjo sporočili iz najtrofejnejše ženske nogometne sredine na sončni strani Alp.

Gre za potezo, ki je marsikoga presenetila, saj so Pomurke uspešno zakorakale v domače prvenstvo, čeprav so v soboto, po uvodni zmagi na derbiju z Olimpijo, s težavami - Kaja Korošec je v 75. minuti z evrogolom zadela za minimalno zmago - premagale ŽNK Ljubljano.

Trener, ki ga ljubitelji nogometa poznajo tudi pod nadimkom Ziko, je namreč sredi avgusta »preživel« polfinalni poraz v kvalifikacijah UEFA Lige prvakinj, v katerem je Beltinčanke ugnal irski Shelbourne.

»Obveščamo vas, da je ŽNK NONA Pomurje Beltinci danes prekinil sodelovanje s trenerjem članske ekipe Zlatkom Gaborjem. Klub se gospodu Gaborju zahvaljuje za uspešno sodelovanje in mu želi veliko uspeha na nadaljni trenerski poti,« so zapisali pri beltinskem klubu.

Gabor je vodenje Pomurja prevzel pred zaključno tretjino prvenstvo, ko je prekinil nekajletni trenerski premor, ekipo pa je z remijem na zaključnem derbiju sezone popeljal do devetega naslova državnih prvakinj.

Se je dogovarjal z Olimpijo?

Po informacijah Sobotainfo razlogi za prekinitev sodelovanja - kot gre sklepati - v prvi vrsti niso povezani z rezultati, čeprav pri Pomurju niso skrivali, da se želijo v UEFA Ligi prvakinj prebiti v naslednji krog tekmovanja. 

Po govoricah, ki krožijo v Prekmurju, naj bi si Gabor privoščil potezo, ki v slovenskem ženskem nogometu velja za pravcati greh. Že po sobotni tekmi v Športnem parku Beltinci je bilo od virov, ki so blizu Olimpije, moč slišati, da si v zmajevem gnezdu za trenerja želijo zdajšnjega stratega Pomurja.

Vse kaže, da očitno ni ostalo zgolj pri željah, saj naj bi se Gabor sestal z vodstvom Olimpije, ki kot vse kaže ne zaupa zdajšnjemu trenerju Mateju Bajdetu. Slednji je zmajčice prevzel poleti, ko so v Ljubljani po neuspehu v državnem prvenstvu odslovili Mikija Kondića.

Če bo Gabor postal novi trener zeleno-belih, bo verjetno jasno že v prihodnjih dneh. Pri Olimpiji s to potezo verjetno upajo tudi na to, da bi v svoje vrste do konca avgusta, ko se konča poletni prestopni rok, zvabili tudi katero od nosilk Pomurja.

In kdo bo novi trener Beltinčank? Vodstvo aktualnih državnih prvakinj ima dovolj časa, da poišče naslednika Zlatka Gaborja, saj se bo prvenstvo po reprezentančnem premoru nadaljevalo 10. septembra.

Gabor v prvem krogu Pomurje popeljal do visoke zmage na derbiju

Nogometašice Olimpije in Pomurja so se v letošnji sezoni udarile že v uvodnem krogu državnega prvenstva, prepričljive zmage pa so se pod taktirko zdaj že bivšega stratega Zlatka Gaborja veselile Beltinčanke.

V ljubljanski mreži so po strelih Špele Kolbl, Špele Rozmarič, Sare Makovec in Noelle Vilčnik končale štiri žoge, še višji poraz in blamažo Olimpije pa je preprečila Sara Nemet, Prekmurka med ljubljanskima vratnicama.

Zeleno-bela zasedba je bila na zelenici dokaj nebogljena, kar je morda tudi posledica poletnih sprememb. Lara Klopčič in Evelina Kos sta se preselili k Pomurju, na pragu katerega je bila tudi Izabela KrižajAdrijana Mori pa se je vrnila v Nemčijo. Eva Vodušek zdravi poškodbo kolena, Nika Šapek in Tina Paliska pa sta sklenili kariero.

Poletne novinke vsaj na uvodnem derbiju niso potrdile, da gre za okrepitve v pravem pomenu besede. Zmajčicam so se pred pričetkom sezone pridružile grška reprezentančna vezistka Tatiana Georgiou, italijanska bočna branilka Debora Stella, srbska napadalka Lana Čolič in Sara Adam, ki se vrača na igrišča.

Bomo v prihodnjih dneh priča še trenerski selitvi iz Beltincev v zmajevo gnezdo? Ob Sari Nemet dres Olimpije nosita tudi nekdanji kapetanki Pomurja, Manja Rogan in Anja Prša.

Po informacijah Sobotainfo so pri Olimpiji že poleti želeli na klop zvabiti bivšo trenerko Pomurk Nušo Ladinek, bo ljubljanskemu klubu uspelo z Gaborom? 

Starejše novice