Vir: Lidl Slovenija
Ljubljanainfo
Čet, 17.8.2023 16:00
Na spletnem portalu Mestne občine Ljubljana Pobude meščanov se je pojavilo vprašanje glede odsotnosti prehoda za pešce pri novem trgovinskem kompleksu na Dolgem mostu.

Pred nekaj tedni so dokončali gradnja novega trgovinskega kompleksa na Dolgem mostu. Na tej lokaciji sedaj stojita novi poslovalnici podjetij Lidl in Müller.

Na občinskem spletnem servisu Pobude meščanov pa se je oglasil nezadovoljen občan ali občanka, ki opaža, da je pod trenutnim prometnim režimom, ko se obnavlja tudi Tržaška cesta, dostop do trgovine za pešce onemogočen: 

»Danes se je odprl novi Lidl na Dolgem mostu. Do trgovine ni možen varen peš dostop, saj je zaradi prenove priključka na AC prehod za pešce zaprt. Pešci skačejo na cesto na novem križišču pri trgovini, kjer niste uspeli narisati zebre, kljub temu, da bi bilo to smiselno. Ukrepajte nemudoma in na novo križišče postavite tudi semafor za pešce in narišite zebro. Se v Ljubljani do trgovin res da le z avtom, so pešci nezaželjeni in moteč dejavnik v prometu?«

Oddelek za gospodarske dejavnosti in promet pojasnjuje, da bodo opisano situacijo rešili v dveh tednih:

»Na označeni mikrolokaciji ne more biti urejenega prehoda za pešce. Trenutno je prehod za varno prečkanje Tržaške ceste urejen v križišču Tržaške in Ceste v Gorice. Prehod za varno prečkanje pešcev v križišču Tržaške in Poti Rdečega križa ter AC ramp bo vzpostavljen najkasneje v dveh tednih.«

Do novega Lidla na Dolgem mostu boste torej brez avtomobila morali dostopati iz zahodne smeri - potreben bo »obhod« preko Ceste v Gorice.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice