Ljubljanainfo
Ned, 26.5.2024 17:30
Preverite, kakšen je preverjen recept za to priljubljeno prilogo.

Pečen krompir je ena izmed priljubljenih prilog. Poda se k vsem mesnim jedem in se dobro ujema s sezonskimi solatami. Vendar pa se številne gospodinje spopadajo s težavo pri pripravi, saj se med peko prijema in ni dovolj hrustljav.

Da se vam to ne bi zgodilo, so na N1info.hr objavili preverjen recept.

Potrebujete en kilogram krompirja, dve žlici koruzne moke, 100 mililitrov olja ter sol in začimbe po želji.

Postopek je enostaven 

Krompir olupite, narežite na četrtine in blanširajte v rahlo osoljeni vodi. Nato ga prenesite v cedilo, malo ohladite in posujte s koruzno moko. Pretresite cedilo, da se krompir čim bolj enakomerno obloži z moko na vseh straneh.

Pečico segrejte na 220 stopinj, namažite pekač z oljem in ga postavite v pečico. Ko se olje segreje, vzemite pekač iz pečice, vanj položite krompir in ga vrnite v pečico, da se zlato zapeče, vendar zmanjšajte temperaturo na 200 stopinj.

Če imate radi začimbe, jih dodajte takoj, ko krompir položite v vročo ponev.

Če krompir položite v hladno olje, se bo med peko prijel na posodo in se razpadel, ko ga boste vzeli ven. Vroča ponev s segretim oljem zagotavlja, da se krompir med peko ne bo prijel na posodo.

Po približno dvajsetih minutah naj bi bil krompir pečen, zlat in hrustljav, še piše N1info.hr. Postrezite, dokler je še topel.

Starejše novice