Vir: Facebook L56
Ljubljanainfo
Pet, 17.5.2024 20:00
Lastnica prostorov L56 na Litostrojski cesti 56 je Družba Alterna Intertade.

Predvčerajšnjim se je pod okriljem zavoda Big v prostoru L56 na Litostrojski cesti začel dvodnevni festival Big Arhitektura Ljubljana, ki je v prestolnico privabil strokovnjake za arhitekturo in notranje oblikovanje s širše regije.

Govorili so o najnovejših arhitekturnih projektih in aktualnih temah, festival pa je obenem ponudil priložnost za spoznavanje več kot 70 razstavljavcev na sejmu, ki so ga naslovili Premiera inovacij. 

V sklopu festivala Big Arhitektura so podelili tudi nagrade BIG SEE za najvidnejše dosežke s področja arhitekture in oblikovanja, so sporočili iz zavoda Big, v katerem si prizadevajo povezati države Jugovzhodne Evrope in izpostaviti odlične, a pogosto prezrte ustvarjalce.

Spomnimo. V omenjene prostore se seli ljubljanska Drama. Prvi del selitve bo junija, drugi avgusta. Slavnostno odprtje začasnih nadomestnih prostorov bo septembra.

Je pa omenjeni festival razkril eno pomanjkljivost lokacije na naslovu Litostrojska 56: pomanjkanje parkirnih mest.

»A je normalno, da smo v coni talca objekta L56, kjer se odvijajo razni dogodki. Parkira se vsepovsod. Dva dni so pločniki neprehodni,« se glasi eden od očitkov, ki so romali na naslov Mestne občine Ljubljana.

In še:

»Dogodek je razgalil vso bedo infrastrukture. Prostor ni primeren za tako velike dogodke, še posebej pa ne v dopoldanskem in popoldanskem času. Kršitve: avtomobili parkirani po zelenicah, pločnikih, vrtcu, zasebnih podjetjih, na uvozu v Novartis, na uvozu v vrtec... Gasilci niso mogli izvesti vaje evakuacije, prometni kaos ob koncu. Boste ukrepali? Drama tukaj? Kaj bo takrat?«

Starejše novice