Slika je simbolična.
STA
Tor, 28.5.2024 07:41
Včeraj v pozno popoldanskih urah se je v osrednji Sloveniji, nad Ljubljano razbesnela nevihta z močnim deževjem.

Med drugim je zalilo podvoz pod Celovško in Dunajsko cesto, kjer je bil promet nekaj časa zaprt. Po podatkih Agencije Republike Slovenije za okolje reke niso poplavljale. Nevihte naj bi se pojavljale tudi danes, poroča spletna stran Neurje.si.

V Ljubljani je prav tako zalilo okolico farmacevtske družbe Lek in poplavilo podvoz pod Drenikovo cesto, kjer je promet usmerjala policija.

Ljubljano so padavine zajele okoli 19. ure, že popoldne pa je na severozahodu države padala sodra. Na Agenciji Republike Slovenije za okolje pa so opozarjali tudi pred pojavom toče v Ljubljani in okolici, na Notranjskem in Goriškem.

Tudi danes dopoldne bodo padavine in nevihte zajele večji del države. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 21, na Primorskem in v jugovzhodni Sloveniji do 24 stopinj Celzija.

Kot so zapisali na spletni strani Neurje.si, se nam bliža meteorološko poletje, vendar vreme ne bo prav nič poletno. Tudi verjetnostna napoved nakazuje nadaljevanje nestabilnega vremena s pogostimi plohami in nevihtami.

Nekaj več padavin lahko po njihovih podatkih pričakujemo ob koncu meseca, ko se bo nad Francijo in Španijo iz severozahoda pomaknilo višinsko jedro, ki bo z jugozahodnim vetrovnim strženom poskrbelo za več vlažnega zraka in posledičnih padavin.

Starejše novice