Foto: Bobo
Ljubljanainfo
Sre, 29.5.2024 14:09
Znanost in umetnost želijo približati prebivalkam in prebivalcem ter obiskovalkam in obiskovalcem Ljubljane.

12. in 13. junija se bo na Kongresnem trgu odvila javna promocija 320 doktoric in doktorjev znanosti.

Univerza v Ljubljani bo letos tretjič po vrsti javno promovirala nove doktorice in doktorje znanosti, in sicer 12. in 13. junija, ko boste lahko priča tudi podelitvi priznanj za pomembna umetniška dela.

Dogodka spadata v sklop Festivala Junij v Ljubljani. S tem si, kot so sporočili z Univerze v Ljubljani, prizadevajo znanost in umetnost približati prebivalkam in prebivalcem ter obiskovalkam in obiskovalcem Ljubljane.

»Vsi gostje, pa tudi naključno mimoidoči, lahko začutijo ponos ob izjemnih znanstvenih in umetniških dosežkih novih generacij znanstvenic in znanstvenikov ter umetnic in umetnikov, Ljubljana pa ta dan zaživi v barvah Univerze v Ljubljani, s čimer še bolj povezujemo Univerzo in mesto,« je ob tem povedal Gregor Majdič, rektor Univerze v Ljubljani.

Slavnostna govorca bosta profesorica Barbara Predan z Akademije za likovno umetnost in oblikovanje ter profesor Andrej Bauer s Fakultete za matematiko in fiziko.

Nastopili bodo tudi študentke in študenti Akademija za glasbo Univerze v Ljubljani, študentski simfonični orkester Grex Symphoniacorum in študentski akademski pevski zbor APZ Tone Tomšič Univerze v Ljubljani. Slovesnost bodo povezovale študentke in študenti Akademija za gledališče, radio, film in televizijo.

Starejše novice