Slika je simbolična (foto: Bobo).
Ljubljanainfo
Pet, 1.12.2023 14:00
Kaj pomeni golosek nasproti Azilnega doma Vič?

Nasproti Azilnega doma Vič se je pojavila nova parcela. Golosek je bil opravljen pred približno mesecem dni.

Je v načrtu širitev Azilnega doma Vič v obliki kontejnerskega naselja? Verjetno to ne zanima le stanovalcev okoliških blokov.

Vedno več varnostnih vprašanj

Ljubljansko mestno redarstvo pojasnjuje, da smo v Evropi »priča spreminjajočim se varnostnim trendom in žal Ljubljana pri tem ni izjema«. So pa zaznali, »da so varnostna vprašanja, povezana z migranti, v porastu tudi v Mestni občini Ljubljana«.

Kot medklic opozarjajo, da mediji »zaradi senzacionalističnega načina poročanja« o teh zadevah »niso verodostojen vir informacij«.

»Pri obravnavi migrantske problematike je ključno sodelovanje mesta z državnimi institucijami, nevladnimi subjekti in pa predvsem s Policijo, saj mesto in mestne službe nimajo pristojnosti na obravnavanem področju. Poudarjamo, da smo pristojnim državnim institucijam v Mestni občini Ljubljana pripravljeni nuditi vso razpoložljivo pomoč in podporo. Sodelovanje s Policijo poteka po ustaljeni praksi tako v smislu izmenjave informaciji kot tudi dela na terenu, predvsem v obliki mešanih patrulj policistov in redarjev. Ker je za zagotavljanje varnosti in obvladovanje tovrstne problematike ključna prisotnost uradnih oseb na terenu se trudimo, da predvsem na krtičinih lokacijah in v centru mesta tudi Mestno redarstvo zagotavlja, glede na kadrovske zmožnosti, kar največjo prisotnost mestnih redarjev. V splošnem pa velja dodati, da za lastno varnost meščani lahko veliko naredijo tudi sami s samozaščitnim vedenjem in delovanjem.«

Lastnik je država

Kar se tiče omenjene parcele, ima parcelno številko 2160/12 k. o. Vič. Njen lastnik ni Mestna občina Ljubljana, ampak država. Pravi naslov za vprašanje je torej Urad Vlade Republike Slovenije za oskrbo in integracijo migrantov, na katerega smo se v zvezi s tem obrnili že pred dnevi.

Odgovore objavimo, ko jih prejmemo.

Komentarji (1)

Čafur (ni preverjeno)

Če politika sprejema migrante z odprtimi rokami, potem jih naj ima v glavnem mestu kjer je najmanj slovenskega prebivalstva- pošteno!!!!

Starejše novice