Vir: Facebook profil EMA - Eurovision Slovenia
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Tor, 10.5.2022 20:00
Bralci Ljubljanainfo ste v včerajšnji anketi glasovali o tem, ali menite, da se bodo na današnjem predizboru za pesem Evrovizije slovenski predstavniki uvrstili v sobotni finale. Takšni so rezultati.

Slovenijo bo danes na 66. Evroviziji v italijanskem Torinu, zastopala skupina mladih Celjanov LPS s pesmijo Disko. Zmagovalci letošnje Eme so postali s kombinacijo glasov petih petčlanskih žirij in gledalcev v razmerju 50:50. 

Slovenski predstavniki bodo nastopili v prvi polovici današnjega predizbora.

Skupino LPS (Last Pizza Slice) sestavljajo Filip Vidušin (vokal), Gašper Hlupič (bobni), Mark Semeja (električna kitara), Zala Velenšek (bass kitara, tenor in alt saksofon) in Žiga Žvižej (elektronske klaviature).

Evrovizijski navdušenci so si že izbrali favorite. Čeprav stavnice letošnjim slovenskim predstavnikom ne kažejo najbolje, so mnogim ravno oni favoriti. Ali se jim bo danes uspelo uvrstiti v finale?

Kakšno je mnenje bralcev Ljubljanainfo?

Ker nas je zanimalo, ali bralci Ljubljanainfo menite, da se bo LPS skupina s pesmijo Disko uvrstila v finale Evrovizije, smo včeraj izvedli anketo, ki je trajala do  danes, do 15. ure. Takšni so rezultati.

V anketi je sodelovalo 30 udeležencev oziroma bralcev.

Od tega so je sedem bralcev oziroma 23 odstotkov posameznikov glasovalo, da se bodo po njihovem mnenju letošnji predstavniki Slovenije uvrstili v finale, 22 bralcev oziroma 73 odstotkov pa je izrazilo mnenje, da se po njihovem mnenju letošnji predstavniki Slovenije ne bodo uvrstili v finale. En bralec je bil neopredeljen. 

Le še nekaj ur nas loči, da bomo izvedeli, kakšna bo dejanska resnica.

Starejše novice