Sting (foto: Facebook Sting)
STA
Pon, 20.11.2023 12:16
Britanski glasbenik Sting prihodnje leto prihaja v Ljubljano, 29. maja bo nastopil v Dvorani Stožice.

Da bo 17-kratni dobitnik nagrade grammy maja prihodnje leto nastopil na posebnem koncertu v Ljubljani v Dvorani Stožice, sta potrdila Cherrytree Music Company in Live Nation. Vstopnice bodo v prodaji od 24. novembra na Eventim.si.

Na koncertu bo glasbenik predstavil svoje brezčasne uspešnice, kot so Fields of Gold, Roxanne, Every Breath You Take, Message in a Bottle in številne druge kultne pesmi.

The Times je Stingove nedavne nastope označil za »mojstrske«, »Sting ostaja nesporno izkušen izvajalec z zlatim katalogom.« The Telegraph ga je označil za »redko poslastico«", Stinga samega pa je The Guardian pohvalil kot »skoraj neprimerljivega«" zaradi njegove »sublimne pop alkimije«.

Na turneji se bo Stingu pridružila električna rock zasedba, še piše v sporočilu za javnost.

Sting se je sicer v Ljubljani ustavil že večkrat, leta 2019 in leta 2011 je nastopil v ljubljanskih Stožicah ter leta 2000 v Hali Tivoli.

Mednarodno prepoznavnost je dosegel z zasedbo The Police, ki je nastala leta 1977. Skupina je objavila pet studijskih albumov in uspešnice, kot sta Roxanne in Don't Stand So Close To Me. Po prenehanju delovanja se je nato sredi prve polovice 80. let podal na samostojno pot, ki je obrodila ducat albumov ter številne nagrade in priznanja.

Že s skupino The Police je postal eden najbolje prodajanih glasbenikov, skupaj z njimi in samostojno pa je prodal več kot 100 milijonov albumov. Zaigral je tudi v več filmih.

Sting je znan tudi po zagovarjanju človekovih pravic. Podpira organizacije, kot sta Amnesty International in Live Aid, skupaj z ženo Trudie Styler pa je leta 1989 osnoval organizacijo Rainforest Fund, da bi ohranila svetovne deževne gozdove in prvotno prebivalstvo, ki tam živi.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice