Foto: Bobo
Profile picture for user Patricija Fašalek P. F.
Ustvarjeno dne
Pon, 13.6.2022 17:59
Nogometna zveza Slovenije se je odzvala na špekulacije o umiku Keka s položaja selektorja. So bile govorice resnične?

Nogometna reprezentanca Slovenije je junijski ciklus štirih tekem UEFA Lige narodov sklenila z drugo točko, reprezentanco pa je zaradi okužbe selektorja Matjaža Keka s koronavirusom vodil pomočnik selektorja Boštjan Cesar.

Nemudoma pa so se pojavila vprašanja, ali bo Nogometna reprezentanca Slovenije kmalu ostala brez selektorja Matjaža Keka? Nogometna zveza Slovenije odgovarja: 

»Po tekmi z Norveško in pred tekmo s Srbijo se je v slovenskih medijih pojavilo veliko neresnic in ugibanj o prihodnosti selektorja slovenske reprezentance, Matjaža Keka. Selektor Kek in Nogometna zveza Slovenije sta decembra 2021 podaljšala sodelovanje do konca kvalifikacij za Evropsko prvenstvo 2024.« 

Njegova odsotnost na zadnjih dveh tekmah je bila izključno posledica okužbe s koronavirusom in vsa namigovanja, ki so se pojavila v nekaterih medijih, nimajo nobene resnične podlage, so še dodali.

»Selektor Matjaž Kek bo po okrevanju nadaljeval svoje delo, strokovni ekipi A reprezentance na čelu z Boštjanom Cesarjem, ki je ob fizični odsotnosti selektorja zaradi koronavirusa in po neprijetnem porazu v Beogradu reprezentanco pripeljala do dveh odličnih predstav proti Norveški v gosteh in Srbiji doma, pa se iskreno zahvaljujem za zelo dobro opravljeno delo,« je povedal predsednik Nogometne zveze Slovenije, Radenko Mijatović.

Ob tem se je Mijatović dotaknil tudi neljubih dogodkov pred in po domači tekmi s Srbijo, ko so se slovenski reprezentanti odzvali na zapis v slovenskih medijih z medijskim molkom: 

»V vsakem trenutku se zavzemam za fair play in načela športnega obnašanja, tako na igrišču kot izven njega. Nekatere reakcije pred in po tekmi so bile neprimerne tako na eni kot na drugi strani. Čustva v teh trenutkih so intenzivna, a verjamem, da se lahko z medsebojnim spoštovanjem v prihodnosti takšnim situacijam izognemo,« se glasi njegov zapis na njihovi spletni strani.   

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice