Foto: Miloš Vujinović
Peter Dominko
Sre, 27.3.2024 12:19
Včerajšnja zmaga Slovenije odmeva, v Stožicah so po enajsith zaporednih zmagah padli Portugalci. Cristiano Ronaldo po tekmi ni skrival besa, po zadnjem žvižgu je zelenico zapustil v svojem slogu, s kriljenjem rok in kričanjem na sodnika.

Nogometna reprezentanca Slovenije se je v razprodanih Stožicah razveselila skalpa evropskih prvakov iz leta 2016.

Portugalci so prenovljeno zelenico zapuščali poraženi, na dvanajsti tekmi pod vodstvom selektorja Roberta Martineza se prvič niso podpisali pod zmago. Za prestižno zmago sta v drugem polčasu zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.

Kapetan Olimpije se je razveselil reprezentančnega prvenca, po koncu obračuna pa je v izjavi za Sportklub zbodel tudi prvega zvezdnika Portugalske. Cristiana Ronalda je v žep »pospravil« predvsem Jaka Bijol:

»Nismo ga nikamor pospravili. Hvala bogu je še vedno v Ljubljani in smo ga vrnili nazaj v hotel, jutri pa lahko odide nazaj v Savdsko Arabijo.

Izjemen večer za Slovenijo, da se takšen zvezdnik pojavi pri nas. Da pa smo ob tem premagali še eno najboljših reprezentanc, je pika na i. Izjemno občutki, naj trajajo,« je dejal Elšnik.

Prišli gledati Ronalda, videli Slovence

Devetintridesetletni zvezdnik Portugalske tudi ob dobri predstavi slovenske obrambe ni imel najboljšega večera, čeprav je vseeno podelil nekaj nevarnih podaj. Domača vrata je ogrozil iz prostega strela ob koncu tekme, ko pa se je izkazal Jan Oblak.

Ljubljansko zelenico je le nekaj sekund po tem, ko je glavni sodnik Irfan Peljto zaključil tekmo, zapustil v slogu večjega dela včerajšnje predstave. S kriljenjem z rokama in kričanjem na predstavnike sodniške ekipe.

Če je med tekmo nekajkrat ustno obračunal s Peljtom, od katerega je pred drugim zadetkom Slovenije zahteval tudi prekršek za najstrožjo kazen, je ob odhodu v slačilnico nadrl četrtega sodnika Dejana Balažiča, ki pa se je ob tem zgolj nasmehnil.

Ob tem lahko zapišemo, da se je marsikateri od gledalcev v Stožice odpravil z namenom, da gleda Cristiana Ronalda, na koncu pa je videl predvsem odlično predstavo Slovencev. To je po tekmi izpostavil tudi Petar Stojanović:

»V tekmi smo uživali, kar pa je malo žalostno in me skrbi, je bilo današnje vzdušje. Občutek sem imel, da so bolj navijali za Ronalda in Portugalsko kot nas. Mislim, da smo si zaslužili malo več spoštovanja od vseh navijačev. Vsa čast našim vodenim navijačem, ki so z nami vedno, že od San Marina.«

Se strinjate z mnenjem slovenskega reprezentanta?

Starejše novice