STA
Pet, 24.6.2022 14:06
Konec julija bo na Kongresnem trgu turnir v odbojki na mivki. Prejeli so rekordno število prijav.

Ljubljana bo od 28. do 31. julija spet prizorišče turnirja svetovne serije v odbojki na mivki. Kot so danes zapisali pri Odbojkarski zvezi Slovenije, je zanimanje za športni spektakel izjemno, organizatorji so prejeli rekordnih 160 prijav iz 38 držav, med njimi bo tudi pet slovenskih dvojic.

Na Kongresnem trgu bodo ljubitelji odbojke na mivki zadnji julijski konec tedna prišli na svoj račun. V novem formatu svetovne serije se bo za zmago na ljubljanski peščeni podlagi potegovalo po 32 ekip v moški in ženski konkurenci, 16 v kvalifikacijah in 16 na glavnem delu turnirja.

V moški konkurenci se za nastop v središču slovenske prestolnice poteguje 95 moških dvojic iz 33 držav, v boj za najvišja mesta pa se bodo podali tudi trije slovenski pari. Nejc Zemljak, ki je zadnja leta igral v paru z Janom Pokeršnikom, se bo tokrat predstavil s Črtomirjem Bošnjakom, Pokeršnik bo zaigral z obetavnim Rokom Bračkom, nastopila pa bosta tudi večkratna državna prvaka Tadej Boženk in Danijel Pokeršnik.

Nastopili bosta dve slovenski ženski ekipi

Med odbojkaricami so organizatorji našteli prijave 65 dvojic iz 32 držav, nastopili bosta tudi dve slovenski ekipi, Nina Lovšin in Asja Šen ter Tjaša Kotnik in Tajda Lovšin. Slednji sodita v ožji krog favoritinj, saj sta se z dobrimi rezultati v tej sezoni povzpeli že na 40. mesto na svetovni lestvici.

Kvalifikacije bodo 28. julija, skupinski del tekmovanja in izločilni boji 29. in 30. julija, tekme za odličja pa bo moč spremljati v nedeljo, 31. julija.

Starejše novice