Ljubljanainfo
Ned, 1.1.2023 11:30
V začetku novega leta smo se ozrli v preteklo leto in preverili, katere novice so pri bralkah in bralcih Ljubljanainfo pritegnile največ pozornosti?

S 1. junijem spremenjen gradbeni zakon: Za določena gradbena dela dovoljenje ne bo več potrebno

Presenetljivo največ zanimanja je na Ljubljanainfo vzbudila novica, da bo s 1. junijem vstopil v veljavo nov gradbeni zakon, na podlagi katerega se bodo poenostavili postopki za pridobitev gradbenega dovoljenja ter zaostrili pogoji za vpis posameznikov v imenik vodij gradbenih del.

33-letni Eros, dvospolnik: »Če me kot dojenčka ne bi operirali, bi od nekdaj vedel, kdo sem«

Druga najbolj brana novica v minulem letu je bila iz serije Odkrito na spletu.

Eros Murgelj je 33-letni Grosupeljčan, ki se ne želi več skrivati. Svetu želi glasno povedati, da je dvospolnik, saj so dvospolniki del naše družbe, ki si - tako kot vsi ostali ljudje - zaslužijo spoštovanje in pravico do odločanja o lastnem telesu.

Zaposlena na centru za socialno delo: »Sprašujem se, zakaj zavajate ljudi«

Med draginjo, ki nas je zadela, so tudi centri za socialno delo zasipani z vlogami za razne dodatke. Svoje misli je delila zaposlena na centru, ki dela na področju socialnih transferjev, ker je pritegnilo ogromno zanimanja javnosti.

Na tej lokaciji v centru Ljubljane raste nova trgovina z živili

Da bo del prestižnega stanovanjskega kompleksa Šumi bo tudi diskont Lidl, kar je dobra novica za stanovalce v strogem mestnem jedru, kjer večjih živilskih trgovin ta hip ni na pretek, je še ena izmed najbolj branih v zadnjem letu.

Zaskrbljeni starši: »Prostor sta naselila dva odvisnika, ki malo in veliko potrebo opravljata kar na tla«

Prebivalci Trubarjeve ulice v Ljubljani te dni izražajo nezadovoljstvo nad tamkajšnjim podhodom, ki se nahaja v neposredni bližini bivše tovarne Rog. 

V podhodu, ki je služil predvsem v času slabih vremenskih razmer igri otrok iz okoliških blokov, naj bi se sedaj naselila dva odvisnika od mamil in alkohola.

Necepljeni ne predstavljajo več grožnje, lahko se gibljejo prosto

Necepljeni bodo lahko svoje domove zapuščali tudi brez nujnega razloga - še ena v seriji najbolj branih zadnjega leta.

Prebivalci tega ljubljanskega območja živijo v strahu: »Zažigajo nam avtomobile ter pod njih mečejo petarde«

Med najbolj branimi je tudi novica o tem, da so prebivalci četrtne skupnosti Šiška, ki se nahaja severozahodno od hriba Rožnik, natančneje med ljubljansko obvoznico in Mostecem, v strahu za svojo varnost.

Pozor! Če ste kupili ta namaz, ga ne jejte, vsebuje namreč nevarno bakterijo

Uprava Republike Slovenije za varno hrano je bila decembra s strani priljubljene verige trgovin obveščena o odpoklicu namaza s trga zaradi prisotnosti nevarne bakterije. Ta lahko povzroči zastrupitev in tudi smrt, kar je pritegnilo precej zanimanja bralcev.

Ljubljanski gostinski lokal svojemu nepridipravu: »Imaš 30 ur časa, da se nam javiš«

Zaposleni v Holiday’s pub Ljubljana so storilcu, ki je na vhodu objekta razbil steklo, sporočili, da ga čakajo, da se zglasi v njihovem gostinjskem obratu. Poteza, ki je odmevala v javnosti.

Poziv vladi: Podjetniki želijo, da se odpravi pogoj PCT, le ena bolnišnica naj zdravi covidne bolnike

Še ena, ki se je zavihtela v deseterico najbolj branih - poziv, ki ga je sindikat obrti in podjetništva naslovil na vlado.

Starejše novice