Vir: Facebook - Radarji v Pomurju
Ljubljanainfo
Pon, 6.3.2023 12:19
Na družbenem omrežju Facebook se je pojavil zapis, da je bilo v Pomurju v zadnjem času najdenih več poginulih živali. Šlo naj bi za namerno zastrupljanje.

V skupini Radarji v Pomurju na družbenem omrežju Facebook se je včeraj pojavil zapis, s katerim eden izmed članov skupine opozarja na domnevnega zastrupljevalca živali.

Odvržene poginule živali

Kot je zapisal, naj bi se v Čentibi v bližini Lendave že nekaj časa dogajalo, da se najdejo na travnikih in poljih odvržene poginule živali.

Te naj bi bile zastrupljene in nastavljene kot past za ostale živali. 

»V Čentibi vsako drugo večer nekdo iz avtomobila izvrže te male živalice, kozice, srnice in podobno. Sumi se, da je past za druge živali, na primer pse in mačke. Verjetno zastrupljeno,« opozarja eden izmed uporabnikov.

Kaj odgovarja policija?

Za več informacij o domnevnem zastrupljanju živali smo se že obrnili tudi na Policijsko upravo Murska Sobota

Kot so nam pojasnili, je bila s strani občana Policijska postaja Lendava včeraj obveščena, da je nekdo v bližini njegove hiše v obcestni jarek odvrgel kadaver poginule živali (koze) in sedaj psi to raznašajo.

»Policisti so na kraju ugotovili, da gre za manjši kadaver, ki ga je tja po vsej verjetnosti privlekla druga žival. Zaenkrat oškodovanec oziroma lastnik živali ni znan,« so še dodali na Policijski upravi Murska Sobota.

Starejše novice