Nika Vajnhandl
Čet, 25.2.2021 12:31
Marsikdo je nestrpno pričakoval dan, ko bo tudi v Sloveniji mogoče nakupovati v priljubljeni švedski trgovini Ikea. Točno ob 10. uri so prvi kupci zakorakali v trgovino in zaposleni so jih pozdravili z glasnim aplavzom.

Trgovina se nahaja v nakupovalnem središču BTC City v Ljubljani in bo poslovala v skladu s strogimi epidemiološkimi ukrepi, vključno z nadzorom števila kupcev v trgovini in pogostim razkuževanjem prostora.

Za nakupovanje v Ikei je zaradi trenutnih epidemioloških razmer potrebna predhodna rezervacija termina na njihovi spletni strani. 

Otvoritev simbolično obeležili z zasaditvijo drevesa

Na otvoritvi prve trgovine Ikea v Sloveniji so bili prisotni med drugimi tudi izvršna direktorica družbe Ikea Jugovzhodna Evropa Sara Del Fabbro, vodja trga Ikea Slovenija Cas Lachaert, švedski ambasador za Slovenijo Dag Hartelius, župan Ljubljane Zoran Janković, in Jože Merm, predsednik upravnega odbora družbe BTC. Otvoritev so simbolično obeležili z zasaditvijo drevesa

»Današnja otvoritev trgovine potrjuje zavezanost družbe Ikea Sloveniji in utira pot za nadaljnji poslovni razvoj na našem najnovejšem trgu. Danes, ko se soočamo z izzivi kot nikoli prej, smo navdušeni, da smo lahko pozdravili naše prve kupce v Ljubljani. To, da lahko Slovencem pomagamo uresničiti njihove velike sanje in želje pri življenju doma, je naša največja nagrada in privilegij,« je povedala Sara Del Fabbro, direktorica Ikee Jugovzhodne Evrope.

Obiskovalcev ogromno, navdušenje veliko

Prvi obiskovalci so bili nad novo trgovino navdušeni. Ljubljanska Ikea je ena izmed najbolj centralno lociranih trgovin Ikea na svetu.

Razteza se na 31.000 kvadratnih metrih in nudi nabor več kot 9500 dobro oblikovanih, funkcionalnih in kakovostnih izdelkov, izdelanih na trajnosten način po najnižji možni ceni. 

Trgovina ima 52 navdihujočih razstavnih prostorov, ki odsevajo naša spoznanja, kako živijo Slovenci in kakšne so njihove glavne potrebe, ko gre za opremljanje doma. 

Trgovino so zasnovali na trajnosten način, s sončnimi celicami in zelenjem na strehi, geotermalno črpalko za ogrevanje in sistemom za zbiranje deževnice, s čimer prispevajo k manjši porabi vode. 

Trgovina bo odprta med ponedeljkom in petkom od desete do osme ure ter v soboto od devete do osme ure. 

Restavracija in otroška igralnica Småland v skladu s trenutnimi epidemiološkimi ukrepi ostajata zaprti.

Spletna trgovina Ikea

Danes je zaživela tudi spletna trgovina Ikea, ki bo kupcem iz vse Slovenije omogočila, da dobijo navdih ter naročijo dostavo izdelkov na dom. 

Poleg tega je švedski trgovec odprl tudi prevzemno točko v Ikona centru Maribor, kjer bodo kupci lahko prevzeli na spletu izbrane izdelke po nižji dostavni ceni.

400 novih delovnih mest

Celotna vrednost investicije podjetja Ikea v Sloveniji znaša 90 milijonov evrov. Poleg več kot 500 delovnih mest na področju gradbeništva ustvarjenih tekom gradnje, je Ikea zaposlila skoraj 400 ljudi.

V manj kot treh urah zapolnjene vse prijave, prosti termini za obisk šele naslednji teden

Zaradi epidemiološke situacije morajo vsi kupci predhodno rezervirati svoj termin. Kvoto obiskovalcev za prvi dan je bila zapolnjena v manj kot treh urah, so sporočili iz Ikee. Prvi dan bo Ikea sprejela 3300 strank, za ta teden so vsa razpoložljiva mesta že zapolnjena. Najnovejše informacije o razpoložljivih mestih so na voljo na spletni strani Ikea Slovenija. 
 

Starejše novice