Foto: Bobo
Profile picture for user zalastritof Z. Š.
Ustvarjeno dne
Sob, 18.9.2021 13:37
Od začetka oktobra se bodo upokojenci lahko z ljubljanskimi mestnimi avtobusi vozili brezplačno. Izpolniti bodo morali vlogo.

Do brezplačnih voženj z ljubljanskimi mestnimi avtobusi bodo upravičeni upokojenci, imetniki Evropske kartice ugodnosti za invalide, vojni veterani ter osebe, starejše od 65 let, pod pogojem, da niso v delovnem razmerju, izpostavljajo na občinski spletni strani.

Potnikom, ki že imajo vozovnico Slovenija rdeče barve, ki omogoča brezplačne vožnje na medkrajevnih avtobusih, se bo vozovnica za mestni promet na kartico zapisala avtomatsko ob prvi validaciji na avtobusu. To pomeni, da se od 1. oktobra dalje lahko neomejeno vozijo tudi na ljubljanskih mestnih linijah.

Ostali bodo morali oddati to vlogo

Ostali potniki bodo morali najprej v Potniškem centru Ljubljanski potniški promet na Bavarskem dvoru oddati vlogo za izdajo subvencionirane vozovnice za brezplačen prevoz, ki jo bodo dobili tam, najdete pa jo tudi na tej spletni strani.

Uporabnikom, ki že imajo terminsko kartico Urbana, se bo pravica zapisala na obstoječo kartico, tisti, ki terminske kartice še nimajo, jo bodo lahko kupili za 2 evra, nanjo pa se bo zapisala pravica do brezplačne vozovnice na mestnih linijah LPP. 

Potniški center na Slovenski cesti 56 bo od 20. septembra do 8. oktobra 2021 odprt vsak delovnik od 7. do 19. ure. Poleg tega bo odprt tudi v soboto, 25. septembra, in 2. oktobra, od 7. do 13. ure.

Od 9. oktobra dalje pa bo Potniški center odprt med delovniki od 7. do 17. ure.

Starejše novice