Ljubljanainfo
Sre, 8.9.2021 09:43
V znani pomurski gostilni so z objavo na Facebooku jasno izrazili svoje mnenje o tem, kaj menijo o pogoju PCT.

Ukrepi za zajezitev širjenja koronavirusa se zaostrujejo iz dneva dan. Pogoj PCT se širi na večino dejavnosti, ob slabšanju razmer se bodo pogoji zaostrovali tudi v gostinski dejavnosti. Pogoj PCT (preboleli, cepljeni, testirani) morajo od ponedeljka izpolnjevati vse osebe, ki pri opravljanju dela prihajajo v neposreden stik z drugimi osebami. 
 
Tako pogoj PCT že kar nekaj časa velja za notranjost gostinskih lokalov, v prihodnje pa naj bi veljal tudi za terase gostinskih lokalov.

Goste delimo na primerne in neprimerne

Na pogoj PCT v gostinstvu so se na uradni Facebook strani odzvali tudi v Gostilni Lovski dom. Pravijo, da so v vseh letih doživeli že marsikaj, še nikoli do zdaj pa niso imeli »orodja«, da bi komurkoli prepovedali vstop, četudi so vedeli, da bi bilo boljše, da bi mu.

»Sedaj pa naj gostom (tudi na gostinskih vrtovih, na svežem zraku, na razdalji!) ne dovolimo vstopa, če ne preverimo podatkov, ki so zelo in samo! osebni. In tako razdelimo goste na cepljene in necepljene - primerne in neprimerne?? Imamo res pravico oz. dolžnost to početi,« se sprašujejo.

V nadaljevanju objavljamo njihovo objavo (nelektorirano) v celoti:

Dragi gostje, dragi kolegi,

v več kot dvajsetih letih gostinstva doživiš marsikaj. Smeh, veselje, žalost, utrujenost, naporno delo… Vse to je del gostinstva.

V vseh teh letih pa gostinci nismo imeli pravice ali “orodja”, da bi komurkoli prepovedali vstop v naše lokale. Četudi se je za koga po tihem vedelo, da je nasilnež, kriminalec, goljuf, pijanec ipd. , ga nismo smeli zavrniti na vhodu v naše lokale, saj bi bila to diskriminacija in velik halo.

Sedaj pa naj gostom (tudi na gostinskih vrtovih, na svežem zraku, na razdalji!) ne dovolimo vstopa, če ne preverimo podatkov, ki so zelo in samo! osebni.

In tako razdelimo goste na cepljene in necepljene - primerne in neprimerne?? Imamo res pravico oz. dolžnost to početi?

Sigurno nismo gostinci tisti, ki bomo na tak način rešili trenutno situacijo v državi, saj se je po podatkih v gostinstvu do avgusta zgodilo le 0,1% vseh okužb. Torej težava ni v nas, pa smo že leto in pol grešni kozli.

Stvari so šle malce predaleč…

Lep dan in vse dobro
Družina Žilavec, Lovski dom

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice